Mire se vini ne website!

“Ata kërkonin lumturinë”

“Ata kërkonin lumturinë”

 

(Për moshën 10-14 vjeç)

 

- Roman i llojit të problemeve shoqërore, i gërshetuar me aventurë. U botua në vitin 1997 dhe pati një sukses të menjëhershëm. Ai ka njohur disa ribotime nëpër vite dhe mbetet një nga romanet më të lexuar të autorit Viktor Canosinaj. Është historia e një grupi fëmijësh shqiptarë që ikin në Itali fshehurazi, në kërkim të një jete më të mirë dhe atje ndeshen me një sërë ngjarjesh që as nuk i kishin çuar nëpër mend, si shfrytëzimi i fëmijëve për lypje dhe prostitucion, trafikimi i tyre etj. Miqësia e ngushtë me njëri-tjetrin bën që ata të mbeten të bashkuar dhe në fund të vendosin për t’u kthyer përsëri në shtëpi.

 

“Seeking happiness”

 

(a social problem-oriented and adventure novel for the age 10-14)

 

- Was published in 1997 and becave a bestseller within a short time. It is reprinted many times and remains one of the most popular novel of the author. A group of Albanian children bored from the life in their country decide to seek happiness abroad, in the West and escape from home. Hiding nder an Italian military vehicle they embarked in a ferry-boat and arrived in Italy where experience many sufferings and adventures to understand in the end of their odyssey that there is no happiness waiting for them. They decided to come back home, except one of them, Spartak.

© 2010 All rights reserved.

Create a website for freeWebnode