Mire se vini ne website!

“Monstrat e Rrugës së Mimozave”

“Monstrat e Rrugës së Mimozave”

 

(Për moshën 10-14 vjeç)

 

– Roman i llojit të problemeve sociale, i gërshetuar me aventurë. Ka fituar çmimin e Ministrisë së Kulturës për vitin 2002. Trajton raportet mes prindërve dhe fëmijëve në ditët tona. Në qendër është një djalë, të cilin prindërit e detyrojnë të studiojë për muzikë kundër dëshirës së tij. Por ai arrin t’i bindë ata se nuk ka talent dhe jeta e tij merr një rrjedhë tjetër, sidomos pas përfshirjes rastësore në kapjen e disa banditëve që kanë grabitur një bankë, rrjedhë që vë në provë karakterin e tij.

 

“The monsters of the Mimosas Street”

 

(a social problem-oriented

and adventure novel for the age 10-14)

 

- Was published in 2002 and won the Silver Pen a prize of the Ministry of Culture. The relations of parents with their son and his close friend, a dog called Julius Caesar are a serious problem in an healthy Albanian. The parents aspire a splendid future for their son as a violinist but the boy hates the instrument. He has understood that has no talent for music and succeed in convincing his parents to stop studding violin.

© 2010 All rights reserved.

Create a website for freeWebnode