Mire se vini ne website!

“Ëndrrat e anijes me vela”

“Ëndrrat e anijes me vela”

 

(Për moshën 12-16 vjeç)

 

- Roman i llojit me probleme shoqërore. U botua në vitin 2003. Trajton botën e fëmijëve dhe të rinjve në kohën e diktaturës komuniste. Familja e Lorikut bëhet viktimë e një dënimi të padrejtë: babai i tij, drejtor i një uzine, burgoset për sabotazh, ndërsa pjesa tjetër e familjes internohet në një fshat të humbur. Shkatërrohen shumë gjëra në jetën e Lorikut dhe motrës së tij më të vogël, pikërisht në moshën e tyre më të bukur. Por duhet mbijetuar dhe fëmijët bashkë me nënën e tyre arrijnë të mbijetojnë me shumë sakrifica e vuajtje.

 

“The dreams of the sailing craft”

 

(a social oriented- problem novel for the age 12-18)

 

- Published in 2001. A 14-year-old boy and his sister are victims of a harsh politically verdict towards their father during the communist regime in Albania. Together with their mother they are deported in a remote village. The mother is constrained to do hard work in the fields and they live in detestable conditions. The boy is fired from the school while together with his sister are subjects of continuous humiliations and offences. Part of their life is a tragedy, bur they survive.

© 2010 All rights reserved.

Create a website for freeWebnode