Mire se vini ne website!

“Lamtumirë guacka ime”

“Lamtumirë guacka ime”

 

(Përmoshën 10-13 vjeç)

 

– Roman i llojit të problemeve sociale, i gërshetuar me aventurë dhe fantazi. Trajton probleme familjare të familjes shqiptare në vitet ’90 dhe krizës që ajo kalon. Dy fëmijë, motër e vëlla, bëjnë çmos t’i mbajnë të bashkuar prindërit e tyre, që po shkojnë drejt ndarjes. Në ndihmë ju vjen një vajzë jetime e shndërruar prej vitesh në guackë, e cila merr pjesë gjallërisht në ngjarjet e librit dhe bëhet shpëtimtare për familjen e fëmijëve. Në fund të librit

edhe ajo vetë shndërrohet përsëri në njeri dhe birësohet nga një çift pa fëmijë.

 

“A farewell to my shell”

 

 (a social problem-oriented novel and fantasy for the age 9-12)

 

- Two children, brother and sister, become testimonies of e difficult situation in their family while their parents are at the brink of divorce. The children decide to keep tight their family and to not allow their parents to be divorced. In this noble mission they get help from a girl transformed in a shell living in the seashore. They take the shell in their home and after this many things change.

© 2010 All rights reserved.

Create a website for freeWebnode