Mire se vini ne website!

“Biri i Erës”

“Biri i Erës”

 

(Për moshën 10-14 vjeç)

 

- Roman i llojit fantazi dhe aventurë. U botua në vitin 1996 dhe fitoi çmimin e Ministrisë së Kulturës. Libër që ka pasur sukses dhe vazhdon të mbetet një ndër romanet më të lexuar të autorit. Romani shtjellon fatin e një kali të rritur në liri, i cili bie rob te njerëzit, të cilët e shesin dhe e shfrytëzojnë gjatë gjithë jetës, për punë dhe për luftë. Kali njeh mizoritë njerëzore, sidomos ato të luftës. Ëndrra e madhe e lirisë e çon kalin me emrin Biri i Erës drejt arratisë bashkë me shokët e një cirku shetitës, ku ai punonte prej disa vjetësh. Më në fund ata shpëtojnë nga zgjedha e njerëzve.

 

“The son of the Wind”

 

(a fantasyand adventure novel for the age 10-14)

 

- Was published in 1996 and won the Prize of the Ministry of Culture for the year 1996. The novel is warmly received by the readers and it is considered one of the best books of the author. A wild horse grown up in liberty up in the mountains fell one day in the hands of the men and for a long time is constrained to do hard works in the fields and to take part in the war. The horse called Son of the Wind is sold many times from one proprietor to another and finished in a circus. The circus proprietor, a harsh man, maltreated Son of the Wind and his friends and one day they decided to escape toward the freedom.

© 2010 All rights reserved.

Create a website for freeWebnode