Mire se vini ne website!

“Lulet e përgjakura të 7 Marsit”

“Lulet e përgjakura të 7 Marsit”

 

(Për moshën 10-14 vjeç) –

 

Novelë e botuar në vitin 2001. Trajton problemin tragjik të gjakmarrjes dhe të ngujimit të fëmijëve. Në qendër është një djalë 12-vjeçar, i cili detyrohet të ngujohet për shkak të gjakmarrjes, ndërkohë që i ati është larguar drejt Greqisë në emigracion. Gjakmarrësit janë familja e një shoku klase të djalit të ngujuar.

 

“The bloody flowers of 7 March”

 

(a social problem-oriented long story for the age 10-14)

 

Published in 2000. Blood-feud is still a very grave social problem in some northern parts of Albania. Hundred of children and adults live in the conditions of self-arrest because of any imminent revenge. But children are the main victims. They are not free to move out of Mouse or to go to school and some of them have experienced traumatic effects of this involuntarily self-arrest. The hero of the story is a 12-year-old boy constrained to live all the time inside home because is family is in blood-feud with another family.

© 2010 All rights reserved.

Create a website for freeWebnode