Mire se vini ne website!

“Meriyll”

“Meriyll”

 

(Për moshën 12-16 vjeç)

 

- U botua në vitin 2000. Roman i llojit të problemeve shoqërore. Ka njohur disa ribotime, duke u shndërruar brenda pak kohe në një bestseller. Është renditur në Listën e Nderit të IBBY-it për vitin 2002. Nga anketimet rezulton libri më i lexuar nga adoleshentët shqiptarë. Trajton fatin e një vajze që humb nënën në moshën 13-vjeçare dhe mbi supet e saj të njoma bie barra e shtëpisë. Ndërkohë babai i saj ka mbetur pa punë dhe ka probleme serioze me alkoolin. Në sajë të mbështetjes së Sidit, vajza me emrin Meriyll arrin t’ia dalë mbanë dhe të shpëtojë nga trafikimi. Mes Sidit dhe Meriyllit lindin ndjenjat e para të dashurisë.

 

“Meriyll”

 

(social problem-oriented novelfor the age 12-16)

 

 - Was published in 2000 and resulted a huge success for the author. Based on the surveys it is the most popular novel of the author. It is reprinted many times. The book was included at the IBBY Honor List 2002. Meriyll, a 13-year-old girl, after the death of her mother get the responsibilities of keeping the house. She has to take care also for her younger brother and

sister while her father has problem with alcohol. Sid classmate of Meriyll becomes the main support for her and impede a plan to traffic the girl in Greece. They experienced their first love.

© 2010 All rights reserved.

Create a website for freeWebnode