Mire se vini ne website!

“Një copë tokë nën qiell”

“Një copë tokë nën qiell”

 

-U botua në vitin 2005. Është vepra më përfaqësuese e autorit dhe një nga romanet më të vlerësuar nga kritika. Trajton historinë e një fshati shqiptar nga fillimet e tij në shekulllin XVI e deri në vitet 2000. Romani jep shkaqet e ndarjes tragjike dhe konflikteve të pafunda mes shqiptarëve nëpër vite. Trajtimi i shqiptarëve në këtë libër është krejt i veçantë dhe jashtë çdo skeme. Romani ka një formë artistike origjinale.

 

“A piece of land under the sky”

 

 – Was published in 2004. It is considered the main novel of the author. Through the story of an Albanian village from the XVI century to the end of the XX century the author describes the Albanian way of life and the causes that brought to conflicts and deep divisions especially during and after the WW2. The way the author portraits the Albanians in this book is quite origjinal and somehow critic. The artistic form of the novel is also original.

© 2010 All rights reserved.

Create a website for freeWebnode