Mire se vini ne website!

“Pianistja belge”

“Pianistja belge”

 

- U botua në vitin 2008. Ky roman trajton fatin e grave të huaja që u martuan dhe jetuan në Shqipëri gjatë shekullit XX duke kaluar në shumë raste periudha tragjike, burgje e persekutime. Në qendër të romanit është një grua belge që martohet me një avokat

shqiptar në vitin 1943 dhe fati i jetës së saj ndiqet deri në vitin 1991. Është gjithashtu

një roman kushtuar viktimave të idealizmit në çdo kohë dhe sistem.

 

“The Belgian pianist”

 

– Published in 2008. This novel is dedicated to foreign women who married Albanian

men and lived in Albania during XX century often in harsh conditions, suffering persecution, deportation in remote places and imprisonment. The novel describes the fate of a young Belgian girl who married and Albanian lawyer in 1943 and come to live in his country spending the great part of her life under the dictatorship. The novel is dedicated to all victims of idealism.

 

© 2010 All rights reserved.

Create a website for freeWebnode